پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 215483
نمايندگاني که براي حضور در مجلس وسايل منزل خود را فروختند!
تاریخ انتشار : 1395/04/23 08:38:20
نمایش : 1008
علي ططري گفت: نمايندگان مجلس بعد از يک سال از تاسيس مجلس متوجه شدند که بدون حقوق و مزايا قادر نيستند کار کنند. بسياري از نمايندگان که توانايي مالي نداشتند براي سفر به تهران و حضور در مجلس مجبور شده‌اند اساسيه منزل خود را بفروشند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، علي ططري مدير مرکز اسناد مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: نخستين دوره نخست مجلس شوراي ملي سال 1285 ه. ش تأسيس شد و امسال هم مصادف با يکصد و دهمين سال تأسيس پارلمان در ايران است.

زماني که مجلس اول مشروطه تأسيس شد هيچ يک از نمايندگان مجلس به دنبال حقوق و مزايا نبودند. هدف صرفاً اجراي اهداف مشروطه يعني تأسيس عدالتخانه و حکومت مشروطه و اجراي قانون بود.

نمايندگان مجلس بعد از يک سال از تاسيس مجلس متوجه شدند که بدون حقوق و مزايا قادر نيستند کار کنند. تعدادي از نمايندگان مجلس توانايي مالي داشتند. اما بسياري از نمايندگان براي سفر به تهران و حضور در مجلس مجبور شده اثاثيه منزل خود را بفروشند.

احتشام السلطنه دومين رئيس مجلس شوراي ملي براي نخستين بار پيگير حقوق و مزاياي نمايندگان مجلس شد ـ برپايه اسناد نويافته و مکاتباتي که موجود است ـ احتشام السلطنه مقرر کرد که ماهي يکصد تومن به نمايندگان مجلس به عنوان حقوق پرداخت شود.

سيد حسن تقي زاده درباره حقوق نمايندگان دوره اول مي‌نويسد. مقرر کردند ماهي يکصد تومن حقوق به نمايندگان مجلس پرداخت کنند از 22 ماه نمايندگي، تنها سه و نيم ماه پرداخت کردند. که معادل 350 تومان بود. آن هم همه نمايندگان 350 تومان را دريافت نکردند.

شايد مهمترين دليل به تعويق افتادن حقوق نمايندگان دوره اول شرايط نابسامان مجلس اول و امور اداري اين مجلس بود البته برخي از نمايندگان در دوره اول طلب حقوق نکردند و آن را بخشيدند افرادي نظير ارباب جمشيد نماينده ـ اقليت زردشتي ـ و صنيع الدوله

البته تاريخ دقيقي وجود ندارد که همين سه ماه و نيمي حقوقي که به نمايندگان پرداخت شد چه زماني بود چون محل تأمين بودجه مجلس براي پرداخت حقوق به نمايندگان مجلس مشخص نبود و بودجه کافي هم وجود نداشت.

مطابق اسناد موجود در مرکز اسناد مجلس شوراي اسلامي برخي از نمايندگان نخستين دوره مجلس يا بازماندگان آنها حتي تا دوره نهم مجلس شوراي ملي طلب حقوق معوقه خود را داشتند.

گويا تنها کمک مالي که به مجلس اول شد در زمان رياست وزرايي ناصرالملک است که حدود 20 هزار تومن از طرف دولت و محل عوارض گمرک به حساب مجلس واريز شد.

البته وضعيت کارکنان مجلس کمي متفاوت بوده آنها هم برپايه اسناد، حقوق مشخصي نداشتند. تا قبل از وضع آيين نامه پرداخت حقوق به مجلسيان در دومين دوره مجلس، از طرف روساي مجلس به آنها مساعده‌هايي مي‌دادند. به صورت پراکنده مبالغي را دريافت مي‌کردند.

در دوره دوم مجلس شوراي ملي ارباب کيخسرو شاهرخ نماينده اقليت زردشتي که رياست اداره مباشرت مجلس را برعهده مي‌گيرد براي حل اين مشکلات دست به ابتکاراتي مي‌زند. اولا وضعيت حقوقي کارمندان و نمايندگان را تا حد زيادي مشخص مي‌کند و از سوي ديگر هم پرسش‌نامه‌هايي را طراحي مي‌کند براي نمايندگان دوره اول يا بازماندگان آنها ارسال مي‌کند که مشخص کند ميزان دريافتي نمايندگان دوره اول يا مطالباتشان به چه صورت است.

به نظر مي‌رسد که برپايه اسناد هيچگاه مطالبات معوقه نمايندگان دوره اول مجلس پرداخت نشده است و تنها همان 350 تومن، پرداختي برخي نمايندگان بود البته برخي از اين نمايندگان 22 ماه هم در مجلس نبودند تنها نمايندگان تهران و آذربايجان از ماه‌هاي اول در مجلس حضور داشتند وبرخي نمايندگان ايالات و ولايات به دلايل گوناگون تا آخرين روزهاي مجلس به مجلس معرفي و اعتبارنامه آنها تصويب مي‌شد.

براين اساس مي‌توان حقوق نمايندگان مجلس را از همان دوره اول ماهي صد تومن معين کرد. مجلس هر دوره حقوق همان دوره را تصويب مي کرد فيش حقوق نمايندگان مجلس شوراي ملي وجود دارد و در هر دوره مشخص است به طوري که از از صد تومن شروع شد از دوره اول و براساس تورم هر دوره تنظيم و تصويب مي شد.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html